JE VLOERTEGELS VERVEN: TIPS EN TRICKS

Kan je tegelvloer een mooie make-over gebruiken? Rust-Oleum afwasbare matte Verf voor Vloertegels is de perfecte keuze om de tegels in je keuken, badkamer, veranda of hal een fris nieuw kleurtje te geven. Je stenen of keramische vloertegels vervangen kost tijd, moeite en geld en is volledig overbodig! Geef je tegels gewoon een facelift met een laagje verf!

Niet zeker waar te beginnen? Lees verder en we vertellen je hoe je vloertegels met gemak verft in drie eenvoudige stappen.

Dit heb je nodig:

Rust-Oleum afwasbare matte Verf voor Vloertegels (deel 1)
Rust-Oleum Activator (deel 2)
Roerstaafje
Kleine of grote rollerbak en kortharige of schuimroller (afhankelijk van hoeveel tegels je gaat verven)
Verfborstel
Afplaktape
Stoflakens
Wegwerphandschoenen
Veiligheidsbril
Ontvetter (suikerzeep of soortgelijk)
Schrobborstel
Spons of doek


Stap 1

Bescherm voor je begint eerst je handen en ogen met wegwerphandschoenen en een veiligheidsbril. Bereid nu de ruimte voor door alle meubels weg te halen en plinten, muren, deuren en andere elementen die je niet wilt verven af te schermen met afplaktape of lakens. 

Stap 2

Een goede voorbereiding is cruciaal. Stofzuig eerst je vloer en veeg hem schoon. Schrob dan de tegels grondig met een ontvettende reiniger (suikerzeep of soortgelijk). Spoel de tegels met water, zodat ze schoon zijn en alle vuil en stof volledig verwijderd is. Zorg ervoor dat de tegels volledig droog zijn voor je begint te verven en voer eventuele reparaties aan kapot voegwerk uit. 

Stap 3

Pak nu je borstel en begin eraan!  

Voeg de meegeleverde activator toe aan de Rust-Oleum Verf voor Vloertegels en roer grondig tot het mengsel er als één geheel uitziet. We raden aan om een verfborstel te gebruiken voor de volledige buitenomtrek en voor de voegen tussen de tegels. Zo creëer je ook op die moeilijk te bereiken plekjes een egale verflaag. Voor een perfect egale afwerking op het resterende oppervlak is een roller ideaal. Breng twee lagen aan voor een vlekkeloos resultaat.

Denk eraan om jezelf niet ‘vast’ te schilderen. Begin dus bij de muur die het verst van de ingang ligt en werk dan achteruit naar de deur toe.


Ziezo, klaar! 

Rust-Oleum afwasbare matte Verf voor Vloertegels is de perfecte keuze om de tegels in je badkamer, keuken, hal of veranda een frisse facelift te geven. Waarom veel tijd en geld spenderen aan een renovatie? Gebruik gewoon deze duurzame, water- en schimmelbestendige verf, die verkrijgbaar is in 110 prachtige kleuren. Een subtiele opfrisbeurt of een unieke nieuwe look voor je interieur? Wat je ook kiest, gedurfd of ingetogen, je tegelvloeren zullen stralen in een hedendaagse matte afwerking.